NOS Nieuws

Heineken verdient meer aan zijn bier

Bierbrouwer Heineken heeft het afgelopen halfjaar 1 procent meer bier verkocht. Ook houdt het bedrijf steeds meer geld over aan elk verkocht flesje.

Mede daardoor steeg de nettowinst van Heineken naar 1,1 miljard euro. Vorig jaar werd er in diezelfde periode nog 631 miljoen euro winst gemaakt.

In Azië, Afrika en Amerika wordt er meer bier verkocht. In Europa daalt de bierverkoop. Vorig jaar profiteerde Heineken nog van het WK voetbal, waardoor er meer werd gedronken. Door de economische onrust in Rusland daalde daar de verkoop met meer dan 10 procent.

Volgens Heineken-topman Jean-François van Boxmeer zijn de resultaten in lijn met de verwachtingen. Hij verwacht dat de bierverkoop ook de rest van het jaar stijgt.

Het bedrijf probeert nog meer op de kosten te besparen. Heineken verwacht aan het eind van het jaar minder mensen in dienst te hebben dan nu, maar er zijn geen gedwongen ontslagen.

Record

Vorige week maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend dat de Nederlandse bierexport naar recordhoogte is gestegen, mede dankzij de verkopen van Heineken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl