NOS Wielrennen

Adam Yates verrassende winnaar bij tumultueuze San Sebastián

Yates wint, maar weet het zelf niet

De Brit Adam Yates heeft de 35ste Clásica San Sebastián op zijn naam geschreven. Van de finale van de WorldTour-koers, die bijna 220 kilometer lang was, werd slechts de laatste zeven kilometer getoond.

Door de slechte beelden was de situatie in de wedstrijd ongewis. Ook bij Yates, die op de laatste klim, de Bordako Tontorra (2,5 kilometer à 9%) was weggereden. Hij wist niet of alle vroege vluchters waren ingelopen.

Bij de achtervolgers won Philippe Gilbert de sprint voor Alejandro Valverde, die vorig jaar nog de beste was in de Noord-Spaanse eendagswedstrijd. Bauke Mollema eindigde voor het vierde jaar op rij in de toptien; na de vijfde plaats in 2012, de negende in 2013 en de tweede in 2014, werd hij nu zesde.

Van Avermaet

Ruim een half uur na de koers werd de verwarring bij Yates verklaard: Greg van Avermaet reed op kop tijdens de laatste beklimming, maar hij werd - buiten het zicht van Yates - geschept door een motor en belandde in de berm. Voordat de Belg weer op de fiets zat, was de rest van het veld al gepasseerd.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl