EPA
NOS Nieuws

'Nederland, help Frankrijk niet bij innen van boetes'

Nederland moet stoppen met helpen bij het versturen van boetes voor Nederlandse automobilisten die verkeersovertredingen begaan in Frankrijk. Dat stelt VVD-Kamerlid Barbara Visser. Ze vindt dat de Fransen op de vingers moeten worden getikt, omdat zij te weinig doen aan de acties van Franse boeren.

"Blijkbaar is het in Frankrijk toegestaan om vrachtwagens leeg te plunderen", zegt Visser in het NOS Radio 1 Journaal. "Ik noem dat gewoon diefstal, piraterij. Maar de Franse politie staat erbij en kijkt ernaar. Ze doen niets. Schandalig."

Te afwachtend

Onder het mom van 'wie niet wil horen, moet maar voelen' opteert Visser om de Fransen geen toegang meer te geven tot de gegevens uit het Nederlandse kentekenregister. Op die manier is het niet meer mogelijk om Nederlanders die te snel rijden in Frankrijk, boetes toe te sturen.

"Als de politie daar niet wil handhaven, dan is het gek dat Nederlanders daar wel worden beboet", stelt Visser, die vindt dat de regering te afwachtend reageert. "Staatssecretaris Dijksma zegt pas in september met de Fransen te zullen praten over de kwestie. Dat is veel te laat. Spanje heeft inmiddels al een officiële klacht ingediend. Waarom wij niet?"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl