Lynn Anderson van (I never promised you a) Rose Garden overleden

ANP

De Amerikaanse countryzangeres Lynn Anderson is op 67-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. Ze was vooral bekend van de hit (I never promised you a) Rose Garden uit 1970, waarvoor ze een Grammy Award kreeg. Het nummer was oorspronkelijk van singer-songwriter Joe South. 

De zangeres kreeg eind jaren zestig landelijke bekendheid toen ze vaak op de televisie te zien was in de Lawrence Welk Show. Lynn Anderson groeide uit tot een van de belangrijkste countryzangeressen van Amerika.

Top of the world

Anderson scoorde in de VS elf nummer-één-hits, stond achttien keer in de top-tien en meer dan vijftig keer in de top-veertig. Bekende nummers van haar waren Cry, How can I unlove you, Keep me in mind, You're my man en Top of the world

In Nederland stond daarvan alleen You're my man in de top-veertig, in twee weken kwam het niet verder dan nummer 34. Rose Garden stond hier veertien weken in de hitlijst, waaronder een week op nummer 2. 

Wereldwijd heeft de zanegres miljoenen platen verkocht. In totaal werd ze zeven keer genomineerd voor een Grammy, de laatste keer in 2004. Afgelopen maand bracht ze nog een nieuw gospelalbum uit. 

Longontsteking

De familie heeft in een verklaring laten weten dat ze gisteren is overleden in het ziekenhuis in Nashville (Tennessee). Lynn Anderson had longontsteking gekregen na een reis naar Italië.

STER Reclame