Componist John Ewbank en muzikanten zingen het Koningslied
NOS Nieuws

NPO: Koningslied heeft 550.000 euro gekost

De NPO heeft bevestigd dat er 550.000 euro is uitgegeven aan het Koningslied, dat was geschreven voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Vanochtend kwam naar buiten dat het veel meer heeft gekost dan gedacht. Eerder noemde de organisatie een bedrag van 150.000 euro, maar naar nu blijkt was dat alleen de eigen bijdrage aan het lied.

Productie

Het Nationaal Comité Inhuldiging had zelf 400.000 euro uitgetrokken voor het Koningslied. Volgens de Rijksvoorlichtingsdienst zijn de fondsen van het comité geworven bij hoofdzakelijk private partijen.

De NPO meldt dat de omroeporganisatie mediapartner was van het evenement op verzoek van het Nationaal Comité Inhuldiging, dat inmiddels niet meer bestaat. De ruim half miljoen euro is besteed aan de productie, organisatie en registratie rondom het Koningslied.

De Telegraaf wil inzicht in de uitgaven en doet daarvoor een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob). "De juridische stap is nodig omdat de NPO niet wil uitleggen waar de 550.000 euro aan is uitgegeven", schrijft de krant.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl