ANP
NOS Nieuws

Lokker Lisa verdacht van ontuchtige handelingen

Danny D., de man die is aangehouden in de vermissingszaak van de 13-jarige Lisa, wordt verdacht van ontuchtige handelingen met haar. Dat melden bronnen aan de NOS. Vanmiddag wordt hij voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is in het verleden al eens veroordeeld voor een soortgelijk vergrijp.

Het meisje verdween vorige week van een bungalowpark in Nieuw-Milligen en is vermoedelijk op eigen initiatief weggelopen. Het vermoeden bestaat dat de 41-jarige Danny D. uit Koudekerk aan den Rijn contact met haar heeft gelegd via Facebook. Hij deed zich voor als een leeftijdsgenoot.

Buschauffeur

D. zocht in maart 2011 al eens contact met een minderjarige via internet. Ook toen deed hij zich voor als een leeftijdsgenoot. Hij kreeg een 12-jarig meisje zover om met hem mee te gaan naar het zwembad.

Een buschauffeur sloeg toen alarm omdat het buskaartje van het meisje werd betaald door D., terwijl ze een jongen van 15 verwachtte. De twee werden kort daarna door de politie uit het zwembad gehaald.

Tijdens het onderzoek bleek dat D. eerder seksueel getinte chatgesprekken had gevoerd met minderjarigen. Ook had hij een webcamgesprek met een meisje opgenomen waarin hij haar aanzette tot seksuele handelingen.

Onder toezicht

De rechter veroordeelde D. destijds tot een half jaar cel en een proeftijd van drie jaar. Volgens Reclassering Nederland stond hij nog onder toezicht ten tijde van de verdwijning van Lisa.

Zijn advocaat wil niet ingaan op de oude zaak.

Telefonisch contact

Lisa werd maandag teruggevonden in een bus in Koudekerk aan den Rijn. Ze was sinds de woensdag daarvoor vermist.

De dag na haar verdwijning hadden haar ouders aangifte gedaan bij politie Gelderland. Omdat het meisje een dag later telefonisch contact met haar moeder had, verdween voor de politie Gelderland de urgentie van de vermissing.

De familie, die nog steeds niet wist waar zij was, zette daarop sociale media in om het meisje terug te vinden. Politie Rotterdam-Rijnmond, die de zaak had overgenomen, traceerde haar daarop via haar mobiele telefoon.

Op het moment dat Lisa werd teruggevonden in Koudekerk aan den Rijn, had ze nog telefonisch contact met Danny D. Hij werd kort daarna aangehouden. Naast verdenking van ontuchtige handelingen met een minderjarige wordt hem ook het onttrekken aan het bevoegd gezag ten laste gelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl