NOS NieuwsAangepast

Wrakstukken bij Madagaskar gevonden; mogelijk van MH370

Brokstukken van vliegtuig gevonden

Op een strand van het Franse eiland Réunion, ten oosten van Madagaskar, zijn wrakstukken van een vliegtuig gevonden. De resten van het vliegtuig zullen zo snel mogelijk door deskundigen worden onderzocht, onder meer door een team uit Maleisië.

Een Amerikaanse functionaris zegt tegen het persbureau AP dat de brokstukken van hetzelfde type toestel zijn als de vermiste MH370 van Malaysia Airlines, een Boeing 777. Dat toestel verdween op 8 maart 2014 spoorloos in een straal van zo'n duizend kilometer rond Kuala Lumpur. Het eiland Réunion ligt zo'n 4000 kilometer westelijk van dat gebied.

Speculatie

Malaysia Airlines vindt het nog te vroeg om te speculeren over de herkomst van de brokstukken. De luchtvaartmaatschappij zegt nauw samen te werken met de autoriteiten van Réunion om bevestigd te krijgen of de brokstukken van de Maleisische Boeing zijn.

In de buurt van Réunion zijn de afgelopen jaren verscheidene toestellen in zee gestort, waaronder een Airbus A310 uit Jemen. Dat toestel stortte in 2009 neer, van de 153 inzittenden overleefde alleen een 14-jarig meisje de ramp.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl