In Jamestown zijn de lichamen ontdekt van de eerste leiders van de Engelse kolonie in de VS Reuters

Amerikaanse wetenschappers hebben de lichamen ontdekt van de eerste vier leiders van Jamestown, de eerste Engelse kolonie in de Verenigde Staten. 

De  lichamen werden twee jaar geleden opgegraven en de identiteit is nu vastgesteld. De vier stierven ruim 400 jaar geleden. Ze waren begraven in de kerk van Jamestown in de staat Virginia, ongeveer 130 kilometer van Washington. De kerk raakte zo'n tien jaar na de ingebruikname al in verval.

Jamestown is onder meer bekend van de befaamde indiaanse prinses Pocahontas, die er in 1612 terechtkwam doordat kolonisten haar gijzelden. Later werd ze gedoopt en trouwde met een tabaksplanter.

Volgens de stichting die zich bezighoudt met de geschiedenis van Jamestown is de vondst van de lichamen van grote waarde. De lichamen geven inzicht in hoe de eerste kolonisten hebben geleefd.

Indianen

De mannen stierven tussen 1608 en 1610, een tijd waarin ze te maken kregen met voedselschaarste, ziekten en gevechten met indianen. Dat bleek na onderzoek van de botten en het met behulp van 3D-techniek virtueel in elkaar zetten van de skeletten. 

Ook hebben de deskundigen zich verdiept in de familiebanden van dominee Hunt, kapitein Archer, kapitein West en de tot ridder geslagen Ferdinando Wainman.  

We hebben vier van de eerste grondleggers van Engels-Amerika gevonden.

Onderzoeker
'We hebben de grondleggers van Amerika gevonden'

STER reclame