NOS Nieuws

Franse boeren opnieuw in actie

Opnieuw wegblokkades Franse boeren

In Frankrijk hebben actievoerende boeren opnieuw snelwegen geblokkeerd. De A4 in het noordoosten van het land, die loopt van Metz naar Straatsburg is ter hoogte van het stadje Phalsbourg in beide richtingen geblokkeerd geweest. De ANWB meldt dat de blokkades zijn opgegeheven, maar dat er beide kanten op nog lange files staan. Op de A30, Longwy richting Metz staan boeren bij Richemont.

Op de A31, de Autoroute du Soleil, is een blokkade in beide richtingen tussen Luxemburg en Nancy. Zowel vrachtwagens als personenauto's worden tegengehouden. Op de A31 worden ook langzaamaanacties gehouden. De ANWB raadt aan om naar het zuiden om te rijden via de A5 en de A26, over Reims en Troyes.

De boeren zijn al dagen aan het actievoeren omdat velen van hen in grote financiële problemen zitten.

Schuldsanering

Om de boeren tegemoet te komen heeft de regering 600 miljoen euro uitgetrokken. Er wordt onder meer geld gestoken in het herstel van de prijzen, extra schuldsanering en wordt er extra geïnvesteerd in de exportmogelijkheden van boerenbedrijven. Maar veel boeren vinden dit niet genoeg en blijven dus doorgaan met hun acties.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl