S. zou een handlanger zijn van Benaouf A., het beoogde doelwit van de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt in 2012
NOS Nieuws

Kopstuk 'mocro-maffia' opgepakt in Marokko

In de Marokkaanse stad Marrakesh is een van de hoofdverdachten van de Amsterdamse onderwereldoorlog opgepakt. Het gaat om de 34-jarige Houssine Ait S. Hij stond internationaal gesignaleerd.

S. heeft in Nederland nog een celstraf van acht maanden openstaan voor zware mishandelingen in Amsterdam. Hij werd destijds bij verstek veroordeeld. Gisteren werd hij volgens het Amsterdamse Openbaar Ministerie aangehouden met vervalste papieren.

Het is nog onduidelijk of S. naar Nederland komt. Er is geen uitleveringsverdrag met Marokko. Wel kunnen Nederlanders in Marokko worden veroordeeld voor misdaden die ze in Nederland hebben begaan.

Mocro-maffia

S. wordt gezien als een van de hoofdfiguren binnen de 'mocro-maffia', die in verband wordt gebracht met veel liquidaties en pogingen daartoe in Amsterdam. Hij maakte lang deel uit van het netwerk rond topcrimineel Gwenette Martha, maar raakte later met hem gebrouilleerd.

Inmiddels zou S. een handlanger zijn van Benaouf A. Die was in 2012 het doelwit van de geruchtmakende dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt, maar wist te ontsnappen. A. zit nu een celstraf van tien jaar uit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl