NOS Nieuws

13-jarige Lisa waarschijnlijk op eigen initiatief weggelopen

Lisa, het 13-jarige meisje dat in de nacht van woensdag op donderdag verdween van een bungalowpark in Nieuw-Milligen, is vermoedelijk op eigen initiatief weggelopen. Dat zegt een politiewoordvoerster in het NOS Radio 1 Journaal.

De politie heeft gisteren het onderzoek naar de vermissing uitgebreid, omdat het "niet past in het gedrag van Lisa" om vijf dagen weg te blijven. De ouders van Lisa beklagen zich in verschillende kranten dat er geen prioriteit is gegeven aan de zaak. De woordvoerster spreekt tegen dat er niks is gedaan sinds de vermissing. "We hebben haar gelijk landelijk geregistreerd, haar foto via sociale media verspreid en collega's op straat keken naar haar uit."

Amber Alert

In het onderzoek houdt de politie rekening "met alle scenario's". Ze zoekt nog uit of er een verband is tussen de verdwijning en het contact dat Lisa had met een jongen via Facebook. Het account van de jongen bleek later nep te zijn.

Volgens de woordvoerster is er nog geen reden om een Amber Alert te versturen. "Het is een zwaar middel waarmee we aandacht vragen voor een vermissing en op dit moment hebben we veel aandacht voor de zaak. Heel veel mensen kijken nu naar haar uit en er komen continu tips binnen. Amber Alert zetten we ook pas in als we vermoeden dat Lisa in levensgevaar is, of wanneer we vermoeden dat er een misdrijf in het spel is. En dat vermoeden hebben we nog niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl