NOS Wielrennen

Van der Breggen wint La Course

Anna van der Breggen heeft de tweede editie van La Course gewonnen. Op de kletsnatte Champs Élysées bleef ze het sprintende peloton net voor. De Belgische Jolien D'Hoore werd tweede, Amy Pieters eindigde als derde.

Van der Breggen ontsnapte in de laatste ronde, nam een kleine voorsprong en hield op de meet net genoeg over voor de zege. Ze trad met de winst in de voetsporen van Marianne Vos, die vorig jaar de eerste editie van de wedstrijd won. 

Eerder dit jaar was Van der Breggen ook al de opvolgster van Vos als winnares in de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. Vos ontbrak dit jaar in Parijs. Ze is overtraind en komt de rest van het seizoen niet meer in actie.

De 25-jarige Van der Breggen beleeft een ijzersterk seizoen. Ze won ook al de Omloop het Nieuwsblad, de Waalse Pijl en het Nederlands kampioenschap tijdrijden.

La Course is een eendaagse wedstrijd voor vrouwen, die voorafgaat aan de slotetappe van de Tour de France. De wedstrijd werd ontsierd door een aantal valpartijen op de kletsnatte straten van Parijs. 

Bij een van de ongelukken was Ellen van Dijk betrokken. Ze liep bij die valpartij een gebroken sleutelbeen op en moest daardoor al vroegtijdig de wedstrijd verlaten.

STER reclame