NOS NieuwsAangepast

Prinses Margriet sluit zaterdag Glazen Huis

Prinses Margriet sluit aanstaande zaterdag de drie dj's van Serious Request op in het Glazen Huis in Eindhoven. 3FM heeft dat vandaag bekendgemaakt.

Zaterdagavond rond half negen gaat de deur achter dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg voor zes dagen dicht. De glazen studio staat dit jaar op de Markt in Eindhoven.

De dj's maken continu radio en televisie zonder te eten en proberen samen met het Rode Kruis zo veel mogelijk geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika. Op vrijdagavond 24 december gaat de deur weer open.

Prinses Margriet is vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis. Per 1 januari 2011 loopt haar termijn af. Als erevoorzitter blijft ze nog actief betrokken bij de organisatie, waaraan ze sinds 1965 verbonden is.

Stille ramp

Sinds 2004 zet 3FM zich ieder jaar in voor een stille ramp. Eerdere edities van Serious Request, waarbij het publiek onder andere tegen betaling verzoeknummers kan aanvragen, leverden miljoenen euro's op. Staatssecretaris Ben Knapen van Ontwikkelingssamenwerking heeft vorige week laten weten dat de overheid dit jaar geen geld uittrekt voor de inzamelingsactie vanwege de grote bezuinigingen.

Prinses Margriet is de derde Oranje die het startschot mag geven voor Serious Request. Vorig jaar had prinses Máxima de eer om het glazen huis in Groningen te sluiten. In 2007 deed haar echtgenoot prins Willem-Alexander de deur dicht achter de Serious Request-dj's in Breda.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl