Schiphol heeft last van het weer Hugo Jansen

Het trein- en luchtverkeer ondervindt, net als het verkeer op de weg, veel hinder van de zware storm. De NS meldt dat er geen treinen rijden van en naar Amsterdam Centraal Station.

Wankele kraan dreigt om te vallen in Den Haag

Ook rijden er geen treinen tussen Diemen Zuid en Duivendrecht door een boom op het spoor, net als tussen Abcoude en Breukelen, Zaandam en Purmerend Overwhere, Maastricht en Sittard, en Hoorn en Enkhuizen. Ook tussen Utrecht Centraal en Weesp rijden voorlopig geen treinen door de weersomstandigheden. 

De omgeving rond station Den Haag Hollands Spoor was vanmiddag afgezet vanwege een hevig wiebelende hijskraan, maar dat gevaar is inmiddels voorbij. Het treinverkeer is weer hervat.

Ook Schiphol wordt geconfronteerd met overlast door het noodweer. Vluchten zijn uitgevallen, vertraagd of uitgeweken naar een andere luchthaven. Op het vliegveld zijn minder banen beschikbaar door de regen en wind, "maar we vliegen nog", zegt een woordvoerder.  

Geen trams en treinen in Amsterdam

Nieuwsuur-verslaggever Tom Kleijn meldt op Twitter dat hij al twee uur in een stilstaand vliegtuig in Portugal zit en wacht tot het toestel naar Schiphol vertrekt. 

STER reclame