'Fantastische' Poels blijft nuchter: je doet gewoon je werk

"Wout was fantastisch." Chris Froome wist wie hij moest bedanken na de loodzware negentiende etappe naar La Toussuire. Zonder de Limburgse klimmer zou het verschil met Nairo Quintana op de slotklim mogelijk een stuk groter zijn geweest. "Hij was als enige nog bij me in de tweede helft van de etappe. Hij is een heel goede klimmer en hij heeft een fantastische rit gereden."

Je zou er verlegen van worden. Niet Wout Poels. Zonder blikken of blozen: "Je doet gewoon je werk. Maar het is wel heel mooi om op sleutelmomenten aanwezig te zijn."

Scherp zijn op Alpe d'Huez

Dat was nodig ook, want voor de slotklim was de zo ongenaakbare gewaande Sky-ploeg al teruggebracht tot een tweetal: Poels en Froome. "Vandaag waren een paar jongens minder. Gisteren was ik zelf minder, maar was Leopold König weer heel goed", aldus Poels, die weet dat de Tourzege nog niet binnen is. 

"Morgen moeten we superscherp zijn en Chris zo goed mogelijk ondersteunen."Of hij dan weer zo'n rol gaat spelen? Zijn ogen beginnen te flonkeren. "Dat hoop ik wel. Op Alpe d'Huez zou dat wel heel leuk zijn." 

STER reclame