NOS Nieuws

'Pooier-agent' vijf jaar de cel in

Een oud-politieagent uit Dordrecht moet vijf jaar de cel in wegens mensenhandel. De rechter acht bewezen dat hij drie minderjarige meisjes de prostitutie in heeft gelokt.

De 41-jarige Leon S. deed zich op internet voor als een meisje en vroeg zijn slachtoffers of ze veel geld wilden verdienen. Daarna plaatste hij advertenties, regelde klanten en vervoerde het meisje naar hen toe.

Ook moesten de meisjes 'auditie' bij hem doen, om te kijken of ze goed genoeg waren voor andere mannen. Op die manier haalde hij twee meisjes van 15 jaar over om onbetaalde, onbeschermde seks met hem te hebben.

Minder toerekeningsvatbaar

Specialisten hebben vastgesteld dat S. verminderd toerekeningsvatbaar was toen hij de delicten pleegde. Zijn gedrag werd beïnvloed door een seksuele stoornis. Na zijn ontslag bij de politie raakte hij aan lagerwal en volgens een psycholoog uitte zich dat in drang naar seks.

Het OM had acht jaar cel tegen Leon S. geëist. Volgens de officier van justitie maakte de man zich bij twee andere meisjes ook schuldig aan mensenhandel. De rechter zegt dat er niet voldoende bewijs is dat de man hen ook dwong tot prostitutie, waardoor de straf lager uitvalt dan de eis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl