De boeren blokkeerden vanmorgen de A6 bij Lyon
NOS NieuwsAangepast

ANWB: mijd Lyon voorlopig

Volgens de ANWB is dit niet het beste moment om naar Frankrijk te gaan. Door de wegblokkades van boeren staat het verkeer op verschillende Franse wegen vast. Vooral rond Lyon heeft het verkeer veel last van de protesten.

De ANWB raadt aan Lyon zo veel mogelijk te mijden. De blokkades hebben zich sinds gisteren uitgebreid van het westen naar het midden van Frankrijk.

NOS-correspondent Frank Renout meldt dat het verkeer als gevolg van de stakingen rond Lyon "muur- en muurvast staat".

Welke wegen kan je het best vermijden de komende dagen

Onvoorspelbaar

De stakingen verlopen momenteel ongecoördineerd. De ANWB durft geen verwachting uit te spreken voor het weekend, omdat de acties zo onvoorspelbaar zijn.

"Het zijn hit-and-run-acties", zegt Renout. "Overal ontstaan steeds meer kleine wilde acties. Bij supermarkten wordt mest neergelegd en er worden brandjes gesticht op de snelwegen."

Verkeersinformatie in het Engels

De grootste vakbond van het land heeft laten weten dat de blokkades nog wel twee à drie dagen kunnen aanhouden. De boeren vinden een handreiking van de regering onvoldoende.

De ANWB raadt automobilisten aan de verkeersinformatie in de gaten te houden via het Twitteraccount van de ANWB of via de Franse radio. De Franse radio geeft op 107.7 FM ook in het Engels de files en omleidingen aan.

  • AFP
    Door de actie van de boeren ligt het verkeer naar het zuiden plat
  • AFP
    De boeren vinden dat ze te weinig geld krijgen voor hun producten
  • AFP
    Bij de blokkade gebruikten ze onder meer winkelwagentjes
  • AFP
    Ook zetten ze hun landbouwvoertuigen in

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl