ANWB: mijd Lyon voorlopig

Aangepast
EPA

Volgens de ANWB is dit niet het beste moment om naar Frankrijk te gaan. Door de wegblokkades van boeren staat het verkeer op verschillende Franse wegen vast. Vooral rond Lyon heeft het verkeer veel last van de protesten. 

De ANWB raadt aan Lyon zo veel mogelijk te mijden. De blokkades hebben zich sinds gisteren uitgebreid van het westen naar het midden van Frankrijk. 

NOS-correspondent Frank Renout meldt dat het verkeer als gevolg van de stakingen rond Lyon "muur- en muurvast staat".

Welke wegen kan je het best vermijden de komende dagen NOS / Lars Boogaard

Onvoorspelbaar

De stakingen verlopen momenteel ongecoördineerd. De ANWB durft geen verwachting uit te spreken voor het weekend, omdat de acties zo onvoorspelbaar zijn. 

"Het zijn hit-and-run-acties", zegt Renout. "Overal ontstaan steeds meer kleine wilde acties. Bij supermarkten wordt mest neergelegd en er worden brandjes gesticht op de snelwegen."

Verkeersinformatie in het Engels 

De grootste vakbond van het land heeft laten weten dat de blokkades nog wel twee à drie dagen kunnen aanhouden. De boeren vinden een handreiking van de regering onvoldoende. 

De ANWB raadt automobilisten aan de verkeersinformatie in de gaten te houden via het Twitteraccount van de ANWB of via de Franse radio. De Franse radio geeft op 107.7 FM ook in het Engels de files en omleidingen aan.  

Staat u in de file bij Lyon of kent u iemand die vaststaat? Laat het ons weten via ooggetuige@nos.nl. We horen graag uw verhaal.

1/4Door de actie van de boeren ligt het verkeer naar het zuiden plat AFP
2/4De boeren vinden dat ze te weinig geld krijgen voor hun producten AFP
3/4Bij de blokkade gebruikten ze onder meer winkelwagentjes AFP
4/4Ook zetten ze hun landbouwvoertuigen in AFP

STER Reclame