Dionne Stax op de tweede dag van de Vierdaagse
NOS Nieuws

Dionne terug in Nijmegen: 'De minst leuke dag'

NOS-presentator Dionne Stax loopt voor de zevende keer de Nijmeegse Vierdaagse. Vandaag was de Dag van Wijchen: een tocht naar de Overasseltse Vennen, Wijchen, Beuningen en terug naar Nijmegen.

"Het ging redelijk", zegt Stax als ze terug is op de Wedren. "Maar de tweede dag is de minst leuke dag om te lopen. Dus tanden op elkaar en hopen dat je er snel vanaf bent."

De Dag van Wijchen is traditioneel de dag met de meeste uitvallers. Gisteren haalden 697 mensen de finish niet; het aantal uitvallers van vandaag wordt vanavond bekendgemaakt.

Op de tweede dag kwamen bij Stax ook de eerste kwaaltjes. "Ik had wat last van mijn bovenbeen. Een kwestie van gewoon blijven lopen." Stax vergelijkt zichzelf met een diesel: "Als de spieren warm zijn, gaat het prima."

'Lekker loopweer'

Het weer speelde de lopers in ieder geval geen parten. "Het was lekker loopweer", vertelt Stax. Er was relatief veel schaduw langs de route en de temperatuur van 20 tot 25 graden was perfect. Toch neemt Stax meer rust dan bij vorige edities. Toen liep ze nog met een andere vrouw, die goed op rusttijden en voldoende vocht en zout lette. "Die mis ik nu wel", zegt Stax.

De route van de derde dag van de Vierdaagse wordt door de meeste lopers gezien als de mooiste, ook door onze collega. "Ik heb vooral zin in morgen. Dat is inderdaad een leuke tocht." De wandelaars gaan naar het zuiden en lopen terug over de bekende Zevenheuvelenweg. "Maar nu eerst een biertje!"

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl