NOS Wielrennen

Froome: Thomas is een taaie

  • ANP
    Chris Froome neemt poolshoogte bij zijn gevallen ploeggenoot Geraint Thomas na de turbulente zestiende etappe in de Tour

"Het is nooit leuk om te horen dat je ploeggenoot gevallen is. Maar hij is een taaie en hij is in orde, daar maak ik mij geen zorgen over", zei geletruidrager Chris Froome na de turbulente afdaling naar Gap, waarin zijn meesterknecht Geraint Thomas onbedoeld over de vangrail werd geduwd door Warren Barguil.

"In de afdaling werd Thomas door een andere renner van zijn fiets gereden", wist Froome. "Toen ik dat hoorde, zei ik dat we het tempo moesten drukken om het tijdverlies voor hem in te perken.”

Nibali niet gevaarlijk

Voor de favorieten aan de gevaarlijke afdaling begonnen, had Froome op de Col de Manse aanvallen van Alberto Contador en Alejandro Valverde gepareerd. “De jongens waren geweldig. In de finale had ik Geraint Thomas en Wout Poels nog bij me. Het ging erom dat de wedstrijd gecontroleerd werd. We wisten dat er aanvallen zouden komen op die laatste klim. Nibali viel aan maar die konden we laten gaan, omdat hij niet gevaarlijk is voor het klassement."

Helper kwijt

Hoewel Thomas op wonderbaarlijke wijze ongedeerd bleef bij zijn val, moet Froome in de Alpen toch een helper missen. De Britse kampioen Peter Kennaugh kneep na vijftig kilometer in de remmen. "Het is echt spijtig dat we Peter kwijt zijn. Hij heeft wat moeilijke dagen gehad, hij was een beetje ziek. Gisteren was hij de hele dag in de achtervolging. Nu moeten we proberen om het werk goed te verdelen de komende vier etappes."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl