NOS Wielrennen

MTN komt na etappewinst 'ietsje later' bij de start

Cornelisse en Cummings gaan het laat maken

Een zege voor een Afrikaanse ploeg in de Tour de France. De Brit Stephen Cummings maakte die droom waar in de veertiende etappe. Zijn ploegleider, de Nederlander Michel Cornelisse, beleefde een spannende slotfase.

"Toen hij erbij kwam, wisten we dat hij ging winnen. Deze jongen kan namelijk zestig kilometer per uur rijden." Maar tot zijn aansluiting bij de Fransen Thibaut Pinot en Romain Bardet in de laatste kilometers, sloeg Cornelisse van spanning hier en daar wat deuken in zijn auto. "Als ik een nieuw hart nodig heb, moet hij ervoor betalen."

Cummings hield zich de hele dag rustig. Zoals hij de hele Tour al doet. Cornelisse kent zijn pupil. "Hij zoekt zijn dag uit. In de eerste week was hij bang om te vallen. Dan moet je hem met rust laten."

Champagne

De 34-jarige Brit houdt van de overgangsetappes. "Dit is wat ik mooi vind in de Tour. Deze etappes. Waarin een ontsnapping het volhoudt." Nu is zijn Tour geslaagd. Zoals de Tour van MTN eigenlijk allang geslaagd was. "We dronken al champagne bij de vierde plaats van Edvald Boasson Hagen. Als we bij de vijftiende etappe te laat zijn bij de start, weten jullie waarom. Als jullie ons wakker willen maken, graag."

Cornelissen feliciteert Cummings

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl