Zakkari Dempster bij de ploegenpresentatie
NOS Wielrennen

Tour alsnog voorbij voor Dempster

Gisteren lag hij huilend op de grond omdat hij te laat binnen was en dus de Tour zou moeten verlaten. De organisatie liet hem toch starten in de twaalfde etappe, maar na 69 kilometer kwam Zakkari Dempster niet meer vooruit en stapte hij af.

Vanmorgen bij de start dekte de Australiër van Bora-Argon 18 zich alvast in. "Het wordt weer zwaar. Maar het is gewoon sport. Er is groter leed in de wereld dan vier bergen. Ik wil natuurlijk bij de groep blijven, niet weer zo'n lijdensweg als gisteren."

Van de hel naar de hemel

Dempster was wel dolblij dat hij weer op de fiets kon stappen. "Ik ben de organisatie erg dankbaar dat ze met de hand over het hart streken. Dan ben je erg blij. Je knokt er hard voor. Niet alleen gisteren, maar in je hele carrière."

Ging hij van de hel naar de hemel? "Ja, zeker. Ik bedoel, ik kon gewoon niet harder. Ik heb het laatste stuk gesprint om nog op tijd over de finish te komen. Ik was niet op tijd, maar goed..."

Nu krijg ik nooit meer een date.

Zakkari Dempster

Dempster mocht in de Tour blijven omdat hij tijdens zijn eenzame rit vaak gehinderd werd door supporters. "Op de Tourmalet waren dat er heel wat. Het hoort erbij. Ik werd wel wat gehinderd, maar ik ben er niet boos over", aldus Dempster.

Nooit meer een date

Wat hem wel dwarszit, is dat hij huilend op televisie is geweest. "Nu krijg ik nooit meer een date", twitterde hij gisteren. Vandaag zei hij daarover: "Mensen zeggen dat ze van gevoelige mannen houden, maar ik weet 't niet..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl