NOS Voetbal

Clasie gaat van Feyenoord naar Southampton

Jordy Clasie zet zijn loopbaan voort bij Southampton. De Engelse club heeft een akkoord bereikt met Feyenoord over de transfer van de middenvelder. Clasie moet de opvolger worden van Morgan Schneiderlin, die naar Manchester United vertrok.

Clasie zette zijn handtekening onder een vijfjarig contract bij de club uit de Premier League. De middenvelder werd woensdagmiddag medisch gekeurd bij de vereniging waarmee trainer Ronald Koeman afgelopen seizoen verrassend goed presteerde.

Terug naar Nederland

Feyenoord ontvangt naar verluidt een bedrag tussen de 10 en 12 miljoen voor zijn aanvoerder. De middenvelder traint donderdag voor het eerst mee met zijn nieuwe club. Hij keert snel terug naar Nederland voor oefenwedstrijden tegen FC Groningen en Feyenoord.

Reactie Martin van Geel

Technisch directeur Martin van Geel laat weten dat hij tevreden is met de transfer van de aanvoerder. "We verliezen met Jordy een uitstekende speler, maar dit is een prima deal waar alle betrokken partijen zich goed in kunnen vinden. Door Marko Vejinovic aan te trekken, hebben wij al ingespeeld op het vertrek van Clasie."

"Jordy heeft het geweldig gedaan bij Feyenoord. Hij was de afgelopen vier seizoenen onafgebroken basisspeler, terwijl hij als aanvoerder een echt visitekaartje was van de club. Na vorig seizoen gaf hij zelf aan toe te zijn aan een volgende stap in zijn carrière. Voor hem is het fantastisch dat hij zijn loopbaan vervolgt in een grote competitie als de Premier League", aldus Van Geel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl