Royston Drenthe in het shirt van Everton in 2011 Pro Shots / Action Images

In 2007 verruilde Royston Drenthe Feyenoord voor Real Madrid, met de hoop op een gouden toekomst bij Europese topclubs. Maar die gouden tijden kwamen er niet. Zes jaar later en ervaring bij een handvol clubs rijker denkt Drenthe na over een terugkeer naar de Nederlandse velden. 

De oud-speler van Feyenoord, die bij het Turkse Kayseri Erciyesspor speelt, heeft woensdag een gesprek gehad met PEC Zwolle-trainer Ron Jans en Gerard Nijkamp, de technisch directeur van de Overijsselse club. "We hebben contact gehad, maar meer nog niet", bevestigde Ron Jans het gerucht tegenover VI. "Wij kregen het signaal dat Royston graag terug naar Nederland wilde", aldus de trainer.

PEC is op zoek naar 'type Drenthe'

Technisch directeur Gerard Nijkamp bevestigt dat. "We hadden van zijn zaakwaarnemer gehoord dat hij interesse had", aldus Nijkamp.

Duidelijk is dat hij niet meteen 'nee' zal zeggen tegen de komst van Drenthe. "Wij zijn nog op zoek naar een type voetballer als Royston. Officieel staat hij nog steeds onder contract bij Kayseri Erciyesspor. Hij moet daar eerst nog wat papierwerk regelen. Als dat allemaal lukt, dan kunnen we opnieuw om de tafel gaan zitten", zegt Nijkamp.

Contract in Turkije

Royston Drenthe verruilde Feyenoord in 2007 voor Real Madrid. Daarna speelde hij voor het Spaanse Hercules, Everton, het Russische Alania Vladikavkaz en Reading. In januari van dit jaar tekende hij een contract van 2,5 jaar bij het Turkse Kayseri Erciyesspor.

STER reclame