NOS Wielrennen

Dumoulin: vriendin heeft het zwaar te verduren gehad

Tom Dumoulin kan weer vooruitkijken

Tom Dumoulin kan negen dagen na de val, die een einde maakte aan zijn Tour de France, weer voorzichtig lachen. De renner van Giant-Alpecin had zijn pijlen gericht op de gele trui. Het liep echter allemaal anders. Hij kwam in de derde etappe ten val en moest naar huis.

"De eerste dagen na de val waren lastig", zegt Dumoulin, anderhalve week na zijn terugtrekken uit de Tour. "Ik heb wel een paar dagen flink zelfmedelijden gehad. Het gaat inmiddels weer wat beter en ik begin weer vooruit te kijken. Maar ik heb echt ontzettend gebaald."

Ik heb wel een paar dagen flink zelfmedelijden gehad. Het gaat inmiddels weer wat beter en ik begin weer vooruit te kijken.

Tom Dumoulin
Dumoulin: had wel last van zelfmedelijden

Televisie

Via de televisie volgde Dumoulin de Tour. Met knarsende tanden zat hij de dagen na zijn val voor de buis. "Zeker toen ik de uitslag zag van de rit op de Muur van Hoei", beaamt Dumoulin. "Het was heel reëel dat ik het daar goed had gedaan. Daar had ik het wel moeilijk mee. De gele trui was daar zeker mogelijk geweest."

Na een bezoek aan het ziekenhuis, mocht Dumoulin nog op de dag van zijn val huiswaarts keren. "Ik ben veel thuis geweest, dus mijn vriendin heeft alles over zich heen gekregen. Ik dacht: ik hoor hier niet, ik hoor in de Tour nu. Wat doe ik hier thuis? Inmiddels is dat gevoel alweer weggeëbd. Het heeft niet geholpen een paar dagen zelfmedelijden te hebben gehad. Ik keek meer uit verveling dan dat ik er echt van genoot. Al was gisteren wel weer een mooie etappe."

Ik dacht: ik hoor hier niet, ik hoor in de Tour nu. Inmiddels is dat gevoel alweer weggeëbd.

Tom Dumoulin
Dumoulin: zinloze discussie over valpartijen

Geen Eneco Tour

Na zijn val wist Dumoulin direct dat het mis was. Hij dacht eerst nog aan een gebroken sleutelbeen, maar het bleek bij nader onderzoek om een schouderbreuk te gaan. Door die breuk moet Dumoulin de Eneco Tour, in de tweede week van augustus, aan zich voorbij laten gaan.

Een verloren seizoen? Dat niet. Ik heb goed gereden in Zwitserland en heb ook laten zien dat ik goed met de druk van de Tour kon omgaan.

Tom Dumoulin
Dumoulin kijkt met schuin oog naar Vuelta

"Gisteren heb ik voor het eerst weer voorzichtig op de rollerbank gefietst. De Eneco Tour komt te vroeg, maar de Vuelta kan een optie zijn. Het hangt van het herstel af. Voorzichtig heb ik al naar het schema gekeken, maar misschien komt dat ook te vroeg. Een verloren seizoen? Dat niet. Ik heb goed gereden in Zwitserland en heb ook laten zien dat ik goed met de druk van de Tour kon omgaan."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl