Door de muur was het niet mogelijk om hier in of uit te stappen.
NOS Nieuws

Filmpje opgedoken van dichtmetselen trein

De foto's waren er al, maar nu is er ook een filmpje van het dichtmetselen van een deur van een Duitse stadstrein. In het filmpje is te zien hoe de vandalen te werk zijn gegaan. De beelden zijn online gezet door het activistische kunstenaarscollectief Nofugazi.

Terwijl de reizigers en de media de humor er wel van konden inzien, nam de politie de zaak hoog op. De schade aan de trein liep in de tienduizenden euro's.

In het filmpje dringen twee gemaskerde mannen in oranje hesjes de trein binnen, die op een rangeerterrein staat. Vervolgens gaan ze met witte stenen en specie aan de slag en metselen op professionele wijze een muur. De daders nemen zelfs de tijd voor een nette afwerking van de randen. De stenen worden ter plekke op maat gezaagd en aan een deurpost vastgelijmd. De trein vertrekt vervolgens zonder dat het personeel de muur opmerkt.

Niet grappig

De Duitse politie startte na het voorval meteen een onderzoek, maar dat verliep tot nu toe stroef. Een woordvoerder zegt dat het filmpje eindelijk vaart kan brengen in de zaak. De kwaliteit is zo hoog dat er vermoedelijk bruikbare aanwijzingen in zitten. Als de daders gevonden worden, riskeren ze een gevangenisstraf van vijf jaar en krijgen ze een forse rekening voor de schade.

De Deutsche Bahn kon ook niet lachen om de actie. De trein reed in eerste instantie enkele uren door, maar toen personeel ontdekte wat er aan de hand was, werd de trein meteen stopgezet. Volgens een woordvoerder duurde het zo'n twaalf uur om de schade te herstellen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl