NOS Wielrennen

Opgeleefde Gesink: trots en blij dat ik hier weer sta

Gesink: trots op verwerken tegenslagen

Robert Gesink bevestigde dinsdag dat het met zijn vorm wel goed zit. De kopman van Lotto-Jumbo, die deze Tour helemaal opleeft, werd tijdens de tiende etappe knap vierde en zag die prestatie beloond worden met een klassering in de toptien.

"Als je gaat kijken naar de uitslag, dan was het echt een superdag. Al wist ik dat kort na de finish al wel", aldus Gesink. "Op het juiste moment heb ik de juiste keuze gemaakt. Dat gebeurde meer op intuïtie."

Met veel vertrouwen verscheen Gesink woendagochtend aan de start van etappe nummer elf. "Er zijn veel mannen die veel verloren hebben, dus die willen nog wel wat halen deze Tour. Het zal een groot gevecht worden om de ontsnapping. Maar dat dachten we gisteren ook", zei de 29-jarige Gesink.

Tegenspoed

Na een aantal jaren van tegenspoed, lijken betere tijden te zijn aangebroken voor Gesink. Hij kende privéproblemen en werd getroffen door problemen met zijn hart. In die wetenschap hield ploegleider Marijn Zeeman het dinsdagavond na het goede optreden van Gesink niet droog.

Gesink: "We hebben dat interview met de hele groep bekeken. Dat was wel erg grappig. Maar ik ben vooral heel trots hoe ik er na alle tegenslagen weer bovenop ben gekomen en hier weer lekker sta.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl