Het einde van de tunnel waardoor Guzmán wist te ontsnappen
NOS Nieuws

Beelden vrijgegeven van verdwijnende drugsbaas Guzmán

De Mexicaanse overheid heeft beelden vrijgegeven van de ontsnapping van drugsbaas Joaquin 'El Chapo' Guzmán. Zaterdag ontsnapte hij uit de zwaarbewaakte gevangenis Altiplano in Toluca, in de buurt van Mexico-Stad.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de drugsbaas achter een scheidingswand van zijn douche tevoorschijn komt. Daarna gaat hij op bed zitten en even later verdwijnt hij weer achter de wand, om niet meer terug te keren.

El Chapo verdwijnt uit cel

De bewakingscamera had geen zicht op wat er achter de scheidingswand gebeurde. Die was net hoog genoeg om het onderste deel van zijn lichaam uit beeld te houden tijdens het douchen.

Douche

Achteraf is gebleken dat achter de wand de vloer van de douche eruit is gesloopt. Er zit een gat van ongeveer 50 bij 50 centimeter, dat leidt naar een tunnel van anderhalve kilometer lang.

Guzmán verdween in een lange tunnel

De drugsbaas werd 24 uur per dag in de gaten gehouden door een bewakingscamera. Enkele delen van de cel werden niet bewaakt; dat was bedoeld om Guzmán wat privacy te geven. Volgens een woordvoerder van de Mexicaanse veiligheidsdiensten gedroeg hij zich normaal voordat hij de benen nam.

In 2001 ontsnapte Guzmán ook al uit de gevangenis, in een mand met vuile was. El Chapo bleef dertien jaar uit handen van justitie. Begin vorig jaar werd hij weer opgepakt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl