Fabio Capello is niet langer bondscoach van Rusland
NOS VoetbalAangepast

Opgestapte Capello krijgt flinke bonus mee uit Rusland

Fabio Capello is niet langer bondscoach van Rusland. De Italiaanse trainer en de Russische voetbalbond hebben het contract vandaag ontbonden. Dat contract liep nog tot het WK van 2018, dus moest de Russische bond een afkoopsom betalen. En dat is geen klein bedrag. Capello krijgt 15 miljoen euro mee.

En dat had nog meer kunnen zijn, vertelt Rusland-correspondent Geert Groot Koerkamp. "Hij had zeker twintig miljoen kunnen krijgen. Er was namelijk geen afkoopsom afgesproken, dus hij zou het resterende salaris tot 2018 meekrijgen. Maar omdat de Russische bond dat niet kan betalen, is er nu 15 miljoen afgesproken."

Capello had het financieel sowieso al goed voor elkaar. Hij stond voor 7 miljoen euro per jaar op de loonlijst en was daarmee de best betaalde bondscoach ter wereld.

Fabio Capello krijgt 15 miljoen mee bij zijn ontslag

Rusland naar het EK?

Zo goed als Capello zijn financiële zaken geregeld heeft, zo beroerd waren de sportieve prestaties. In de kwalificatiepoule voor het EK van 2016 staat Rusland op de derde plaats. Rusland verloor onder meer al twee keer van Oostenrijk en speelde gelijk tegen Armenië en Kazachstan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl