Relschoppers vernielden onder meer een pui en een piano
NOS Nieuws

5000 euro voor vernield Haags theater

Het Haagse theater dat werd vernield tijdens rellen in de Schilderswijk krijgt 5000 euro van andere culturele instellingen in de stad. De Dr Anton Philipszaal, het Lucent Danstheater en het Residentie Orkest hebben het geld voor Theater De Vaillant opgehaald met de verkoop van spullen op een rommelmarkt.

Onder meer de pui van het theater is vernield. Ook een vleugel die in de hal stond sneuvelde. Die belandde ondersteboven op de vernielde pui. De schade is volgens het theater zeker 50.000 euro.

Inzamelingsactie

De theaters en het orkest werken geregeld samen met De Vaillant en willen zich met de steun solidair verklaren. "We hadden weinig tijd nodig om dit samen te beslissen", zegt Roland Kieft, artistiek directeur van het Residentie Orkest.

Ook op andere manieren wordt naar geld gezocht. Zo is een Haagse columnist een inzamelingsactie begonnen op internet. Hij heeft tot nu toe ruim 1100 euro opgehaald.

De rellen in de Schilderswijk braken uit na de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. Hij werd bij zijn arrestatie in een nekklem gehouden en kreeg geen lucht meer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl