NOS NieuwsAangepast

Overvallers Primark in Parijs nog niet gevonden

  • AFP
    Politie vanmorgen bij de Qwartz mall in Villeneuve-La-Garenne
  • AFP
    Politie vanmorgen bij de Qwartz mall in Villeneuve-La-Garenne
  • AFP
    Politie vanmorgen bij de Qwartz mall in Villeneuve-La-Garenne

De politie in Parijs heeft vanmorgen achttien medewerkers van een winkel bevrijd. Het personeel van de Primark-vestiging werd rond 06.30 uur overvallen door twee of drie mannen. Zeker één van hen was gewapend. De politie heeft een paar uur in de winkel naar ze gezocht, maar de verdachten zijn niet gevonden.

Anti-terreureenheden van de politie omsingelden het winkelcentrum en de omgeving werd afgezet. Ook de andere winkels in het complex werden ontruimd. Maar na een paar uur is het gebouw weer vrijgegeven, en kon iedereen weer aan het werk.

Werknemer

De overvallers arriveerden ongeveer tegelijk met de personeelsleden bij de winkel in een winkelcentrum in Villeneuve-la-Garenne, een voorstad van Parijs. Zo konden ze gemakkelijk binnenkomen. Een van hen is volgens de krant Le Parisien herkend als een werknemer van Primark.

De mannen zijn gefilmd door bewakingscamera's. De politie probeert via die beelden hun identiteit te achterhalen.

Sms'je

Een medewerker van de winkel stuurde volgens de politie om 07.01 uur een sms'je naar een vriend waarin hij schreef dat hij werd gegijzeld door twee gewapende mannen.

Toen de politie de medewerkers bevrijdde, waren ze in een kantine in een ander deel van het winkelcentrum. Het is nog niet duidelijk of ze daar werden gegijzeld of dat ze zich daar schuilhielden voor de overvallers.

In dit complex in Villeneuve-la-Garenne zit het filiaal van Primark

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl