Marco van Basten is de nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind
NOS Voetbal

Van Basten en KNVB akkoord over contract

Marco van Basten wordt definitief de nieuwe assistent van bondscoach Danny Blind bij het Nederlands elftal. De Utrechter heeft met de KNVB een akkoord bereikt over een contract tot en met juli 2018.

De Nederlandse voetbalbond kwam eerder met AZ tot overeenstemming over de afkoopsom van Van Basten, die sinds medio 2014 in Alkmaar werkzaam was.

Stroeve onderhandelingen

De onderhandelingen tussen de 50-jarige Van Basten en de KNVB over de voorwaarden van het salaris kenden een stroef verloop, waardoor een akkoord langer op zich liet wachten.

Elf jaar geleden werd Van Basten rond deze periode gepresenteerd als bondscoach van Oranje, waar hij tot 2008 aan het roer stond. Ook fungeerde hij als hoofdtrainer van Ajax (2008-2009), sc Heerenveen (2012-2014) en AZ (2014). De oud-international besloot in september 2014 een stapje terug te doen en werd in Alkmaar assistent-trainer.

De uitdaging bij het Nederlands elftal naast Blind gaf voor mij de doorslag.

Marco van Basten

Reactie Van Basten

"Ik heb wel een lastige keuze moeten maken, omdat ik het in mijn rol bij AZ ook erg naar mijn zin had", reageerde Van Basten. "De uitdaging bij het Nederlands elftal naast Blind gaf voor mij de doorslag."

Met de aanstelling van Van Basten is de staf van Oranje compleet. Blind is de opvolger van Guus Hiddink en Ruud van Nistelrooij blijft assistent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl