ANP
NOS Nieuws

Extra opvang asielzoekers in hallen Goes en Zwolle

In de Zeelandhallen in Goes en de IJsselhallen in Zwolle komt nog deze maand extra opvang van vluchtelingen die in Nederland asiel willen aanvragen. Dat is nodig omdat de toestroom van vluchtelingen groter is dan verwacht en langer aanhoudt.

In beide hallen wordt een noodopvang voor maximaal 400 mensen ingericht. Het gaat vooral om alleenstaande mannen uit Eritrea en Syrië.

De eerste vluchtelingen zullen in de loop van volgende week arriveren. De tijdelijke opvang in Goes gaat uiterlijk 23 oktober weer dicht. Ook de opvang in Zwolle sluit voor het eind van het jaar. Beide gemeentebesturen zijn akkoord gegaan met de tijdelijke opvang.

Vluchtelingenstroom

Volgens het Centraal Orgaan opvang asielzoekers COA melden zich de laatste tijd meer vluchtelingen dan ooit om in Nederland asiel aan te vragen. De afgelopen vier weken waren het er gemiddeld 1100 per week. Een maand daarvoor waren dat er 500 per week. Het COA zegt nog geen zicht te hebben op een afname van de vluchtelingenstroom.

Sinds april vorig jaar voert het COA gesprekken met meer dan zeventig gemeenten. In een aantal gevallen zal dat opvanglocaties opleveren, maar deze zijn naar verwachting pas later dit jaar of volgend jaar klaar.

In het najaar van vorig jaar werden ook 400 vluchtelingen in de IJsselhallen opgevangen. Dat waren mannen van Syrische afkomst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl