'Hoe konden zij alle veiligheidsmaatregelen ontwijken?'

In Frankrijk is ingebroken bij een wapendepot op een militaire basis. Er zijn in elk geval tientallen granaten, zo'n 150 elektrische ontstekers en een lading semtex ontvreemd. Dat zegt de Franse openbaar aanklager, die de zaak onderzoekt.

De diefstal gebeurde in de nacht van zondag op maandag en vond plaats op de legerbasis in Miramas, in de buurt van de havenstad Marseille. Op de basis worden militairen voorbereid op missies in het buitenland. 

Om de basis staan twee rijen hekken. De inbreker of inbrekers kwamen binnen door een gat in het buitenste hek te knippen en in het binnenste hek een deur open te maken. Er staan geen beveiligingscamera's op de basis.

Terroristen

De politie in Frankrijk heeft geen idee wie er achter de diefstal zit. Radiozender Europe 1 meldt dat de inbrekers goed geïnformeerd moeten zijn geweest en dat het mogelijk om (oud-)militairen gaat. Volgens de Franse krant Le Parisien wordt gevreesd dat de explosieven in handen zijn gekomen van terroristen.

Militairen en oud-militairen die op basis werken of werkten worden ondervraagd door de politie. Het Franse leger heeft nog niet gereageerd op de berichten.

STER reclame