Marco van Basten wil geen hoofdtrainer meer zijn ANP

Marco van Basten staat voor een terugkeer bij het Nederlands elftal, waar hij assistent van bondscoach Danny Blind wordt. De KNVB en AZ hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom. Dat bevestigt de Alkmaarse voetbalclub.

De oud-international, wiens contract bij AZ nog een jaar doorliep, wil zelf nog niet veel kwijt over de ophanden zijnde transfer. "Van de week hebben we nog een afspraak met de KNVB. Dan wordt gesproken over mijn eventuele komst. Maar dat moet nog allemaal afgewacht worden. Meer heb ik er niet over te vertellen."

De 50-jarige Van Basten was van medio 2004 tot en met het EK van 2008 zelf bondscoach van Oranje, maar sinds vorig jaar wil hij, vanwege de stress die ermee gepaard gaat, geen hoofdtrainer meer zijn. Hij kan voor drie jaar tekenen in Zeist.

Eerste keus

Blind is de nieuwe bondscoach na het vertrek van Guus Hiddink. Van Basten was zijn eerste keus als assistent, maar diens contract bij AZ moest wel afgekocht worden, omdat een dubbelfunctie niet bespreekbaar is voor de voetbalbond.

Ruud van Nistelrooij blijft de andere assistent van Blind.

2002: Marco van Basten en Danny Blind werkten eerder al samen bij Ajax ANP Pro Shots
Van Basten: deze week afspraak met de KNVB

STER reclame