Feest bij de Nederlandse vrouwen
NOS Sport

Hockeysters kloppen Zuid-Korea in finale

De Nederlandse hockeysters hebben het halvefinaletoernooi van de Hockey World League in Brasschaat gewonnen. In de finale was Oranje Zuid-Korea met 2-1 de baas.

Nederland had een groot veldoverwicht, maar het duurde lang voordat het keepster Jang op de knieën kreeg. De doelvrouw stopte een reeks strafcorners en zag Carlien Dirkse van den Heuvel, na een backhandschot van Eva de Goede, van dichtbij een tip-in missen.

Pas de achtste Nederlandse strafcorner leverde een treffer op en daarmee bracht Caia van Maasakker de stand op 1-1, want Zuid-Korea had al uit de eerste de beste strafcorner gescoord. Kort voor tijd, na een prachtige actie over links van Lidewij Welten, scoorde Ellen Hoog de bevrijdende treffer.

Het was voor de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne de zevende overwinning op rij in Brasschaat. Nederland verzekerde zich eerder in België al van een olympisch startbewijs voor Rio en van deelname aan het eindtoernooi van de HWL eind dit jaar in Argentinië.

Ritme

Marijne, die zijn eerste eindzege met de nationale ploeg veroverde, was na de zwaarbevochten overwinning vooral goed te spreken over de mentale weerbaarheid van zijn team. "We begonnen niet zo scherp aan de finale. Daardoor was het lastig om in het ritme van het duel te komen. Door een verdwaalde corner kwamen we ook nog eens op achterstand. Ik vind het knap dat we dan toch deze wedstrijd nog hebben gewonnen. Op karakter, daar ben ik erg tevreden over."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl