Judith Roumou
NOS Nieuws

Sint Maarten houdt populaire blogger langer vast

Een populaire blogger op Sint Maarten die drie dagen geleden werd opgepakt, moet nog eens acht dagen blijven vastzitten. Blogger Judith Roumou wordt onder meer verdacht van afpersing, bedreiging en belediging.

De politie op Sint Maarten pakte Roumou begin deze week op, omdat ze zich niet aan de afspraken zou hebben gehouden die met haar waren gemaakt. Die afspraken werden begin vorig jaar gemaakt nadat iemand aangifte tegen haar had gedaan van stalking en afpersing.

Bij de huiszoeking die na haar arrestatie plaatsvond, zijn computers, camera’s en externe harde schijven in beslag genomen.

Geen blad voor de mond

De blogger is op Sint Maarten populair omdat ze in vaak harde en ongenuanceerde bewoordingen bestuurders, casinobazen en politici aanvalt en beschuldigt van corruptie. Ze neemt daarbij geen blad voor de mond. Critici zeggen dat ze op grond van haar felle pen is opgepakt.

Ook in Nederland wordt gereageerd op haar arrestatie. Tweede Kamerlid André Bosman van de VVD vraagt zich af waarom het Openbaar Ministerie op het eiland wel tijd heeft om iemand op te pakken die de regering en het parlement scherp in de gaten houdt, maar dubieuze geldschieters in de politiek niet.

Bosman denkt dat het Justitie te doen is om de gegevens en de bronnen van Roumou.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl