Op de dodenlijst stonden zijn zus en voormalige partners uit de onderwereld
NOS Nieuws

'Acht namen op dodenlijst Willem Holleeder'

Willem Holleeder had voor zijn aanhouding in 2014 plannen om acht mensen te liquideren. Dat heeft de zus van de crimineel verklaard bij de politie, blijkt uit een proces-verbaal dat is ingezien door NRC Handelsblad.

Volgens Astrid Holleeder wilde haar broer onder andere Dick V., Danny K. en Dino S. laten vermoorden. Ook de familie van S. zou niet veilig zijn geweest. De bedreiging is serieus genomen, bevestigen verschillende bronnen aan de krant.

Peter R. de Vries

Op de lijst van Holleeder stonden ook zijn zus Sonja, misdaadverslaggever Peter R. de Vries en een aantal voormalige partners uit de onderwereld, zo heeft Astrid Holleeder verklaard. Ook mensen die dachten bevriend te zijn met de crimineel waren niet veilig.

Holleeder staat momenteel terecht omdat hij volgens het Openbaar Ministerie opdracht heeft gegeven voor de liquidaties van de criminelen Kees Houtman, Cor van Hout, John Mieremet, vastgoedmagnaat Willem Endstra en cafébaas Thomas van der Bijl. De volgende zitting in de zaak tegen Holleeder staat gepland voor 11 september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl