Politie in de Schilderswijk
NOS Nieuws

Snelrecht voor relschoppers Schilderswijk

Het Openbaar Ministerie gaat hard optreden tegen de relschoppers die de afgelopen dagen zijn opgepakt in de Schilderswijk. De arrestanten worden zo veel mogelijk berecht via het snelrecht. Dat zei officier van justitie Nooy tijdens een persconferentie vanmiddag. Het OM verwacht met behulp van videobeelden nog meer verdachten te arresteren.

Burgemeester Van Aartsen van Den Haag vroeg om hulp van de inwoners van de Schilderswijk om de rellen van de afgelopen dagen te beëindigen. Welke maatregelen Van Aartsen precies gaat nemen om de rellen te beëindigen wilde hij nog niet zeggen. Hij zei dat de politie het samenscholingsverbod dat al van kracht was in de Schilderswijk zal gaan handhaven.

Van Aartsen gaat praten met inwoners van de Schilderswijk om de rellen te beëindigen. Volgens de burgemeester hebben zij na de overlast van de afgelopen dagen recht op hulp.

Henriquez

Het is de hele week al onrustig in de Schilderswijk. Maandagavond liep een demonstratie uit de hand toen honderden mensen naar het politiebureau waren gekomen om hun woede te uiten over de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. Bij de rellen werden verschillende vernielingen aangericht en een winkel geplunderd.

Gisteren maakte het OM bekend dat Henriquez is overleden door een zuurstoftekort, vermoedelijk veroorzaakt door de wurggreep van de politie. Hierop was de politie gisteravond extra waakzaam op rellen.

Brandstof

Bij de rellen vannacht waren zo'n 200 tot 300 jongeren betrokken. De relschoppers staken vuurwerk af en bekogelden de politie met stenen en flessen. Ook is er volgens de politie brandstof over agenten gegooid. Bij de onlusten zijn enkele agenten gewond geraakt.

Er zijn deze week in totaal 61 mensen aangehouden, van wie het merendeel minderjarig is.

Gebiedverbod voor mensen buiten Schilderswijk

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl