De ME is ter plaatse in Den Haag
NOS Nieuws

Demonstranten moeten vertrekken van Haagse politie

De demonstranten die zich voor de derde avond op rij hebben verzameld bij een politiebureau in de Haagse Schilderswijk moeten van de politie naar het Malieveld. Wie dat niet doet, zal worden aangehouden. De politie heeft inmiddels de demonstranten verwijderd uit De Heemstraat waar het politiebureau ligt.

Volgens verslaggever Mattijs van de Wiel heeft de politie de demonstranten verzocht te vertrekken. "Daarna hebben de betogers vijf minuten gekregen om hun emoties te uiten, waarna de ME de demonstranten naar het eind van de straat heeft gedirigeerd."

De betogers staan nu op het Hobbemaplein. Over eventuele aanhoudingen is niets bekend. Volgens verslaggever Henrik Willem Hofs is het betrekkelijk rustig.

Demonstranten moeten vertrekken van Haagse politie

De afgelopen twee dagen liepen de demonstraties uit op rellen. Aanleiding voor de betogingen was de dood van de Arubaan Mitch Henriquez. Hij is mogelijk door politiegeweld om het leven gekomen, maakte het Openbaar Ministerie vandaag bekend. De vijf betrokken agenten zijn op non-actief gezet.

Volgens buurtbewoners discrimineert de politie in de Schilderswijk. Het bestuur van de Haagse stichting as-Soennah heeft vandaag iedereen - en dan vooral moslimjongeren - opgeroepen geen geweld te gebruiken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl