NOS Nieuws

Elf arrestaties na onrust Den Haag

De politie heeft afgelopen nacht elf mensen opgepakt in de Haagse Schilderswijk, waar het gisteravond laat opnieuw onrustig was. Zij zijn onder meer gearresteerd voor openlijk geweld, vandalisme en belediging.

Aan het eind van de avond verzamelden zich een paar honderd mensen bij het Hobbemaplein naar aanleiding van de dood van de Arubaanse arrestant Mitch Henriquez. Er werden brandjes gesticht en er ontstonden opstootjes, meldt de politie. Ook zijn enkele ruiten gesneuveld.

Bekogeld

De politie was zichtbaar aanwezig in de wijk na de ongeregeldheden van de nacht ervoor, die overigens ernstiger waren dan die van afgelopen nacht. De mobiele eenheid voerde enkele charges uit om de rust terug te brengen.

Eergisteren liep een protestbijeenkomst tegen de dood van Henriquez volledig uit de hand. De Arubaan werd zaterdag opgepakt in het Zuiderpark, omdat hij zou hebben geroepen dat hij een wapen bij zich had. Hij overleed een dag later in het ziekenhuis.

De politie in Den Haag meldt dat veel agenten die niet betrokken waren bij de arrestatie nu bedreigd worden.

Persconferentie

Het Openbaar Ministerie geeft om 12.15 uur een persconferentie in Den Haag vanwege het overlijden van Henriquez. Het OM geeft een toelichting op de voorlopige bevindingen van het Rijksrecherche-onderzoek naar zijn dood. Ook burgemeester Van Aartsen en het hoofd van de politie in Den Haag, Van Musscher, geven een verklaring.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl