NOS SportAangepast

Hockeysters naar Rio na winst op India

Hockey World League 2015: Nederland-India

De Nederlandse hockeysters hebben op het halvefinaletoernooi van de Hockey World League in Brasschaat met gemak de halve finales bereikt. India werd met liefst 7-0 verslagen. Oranje is nu zeker van een olympisch ticket.

Al in de eerste minuut was het raak voor de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne: Naomi van As tikte de bal uit een op het oog moeilijke hoek eenvoudig binnen. Nog voor de rust liep Nederland uit naar 5-0, mede dankzij drie benutte strafcorners. Opvallend was wel dat de drie corners die specialist Maartje Paumen nam, alle werden gestopt.

Na rust maakte Caia van Maasakker haar derde treffer uit een strafcorner, maar de tweede goal van Lidewij Welten was het mooist. De 24-jarige speelster van Den Bosch, die ook al met een mooie tip-in had gescoord, wurmde zich knap voorbij de keeper en tikte al liggend binnen.

Zuid-Korea werkt mee

De eerste drie van het toernooi in Brasschaat plaatsen zich voor de Spelen in Rio. Zuid-Korea, dat in de kwartfinales gastland België versloeg, is als Aziatisch kampioen echter al zeker van de Spelen. De overige drie halvefinalisten hebben dus al een ticket te pakken.

Donderdag moet Nederland het in de halve finales opnemen tegen Australië. Zuid-Korea treft Nieuw-Zeeland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl