Vrees voor meer dan 100 doden bij vliegtuigcrash Sumatra

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Militair vliegtuig stort neer

In de Indonesische stad Medan, in het noorden van het eiland Sumatra, is een militair vliegtuig neergestort op een wooncomplex. 

Er zijn 74 lichamen geborgen, maar de verwachting is dat het dodental oploopt tot boven de honderd. Er zouden ook veel slachtoffers zijn die in de gebouwen zaten toen het vliegtuig erop neerstortte. 

Volgens de papieren waren er maar vijftig mensen aan boord, maar de bevelhebber van de luchtmacht zegt dat het werkelijke aantal veel hoger is. Er zouden twaalf bemanningsleden en meer dan honderd passagiers in het vliegtuig hebben gezeten. Het vliegtuig was op weg naar de Natuna-eilanden.

Technisch probleem

Het toestel, een Hercules C-130, was een paar minuten voor het ongeluk opgestegen van een basis in Medan, de op twee na grootste stad van het land. De piloot zou hebben gevraagd of hij terug kon keren naar de basis omdat er technische problemen waren. Op de terugweg naar de basis crashte het toestel. 

Een ooggetuige vertelt dat het vliegtuig een paar keer laag overvloog. Uit het toestel kwam zwarte rook en vuur. De Hercules kwam neer op huizen en een hotel in Medan. Op foto's en beelden is een grote ravage te zien.

Aan boord zouden veel familieleden van militairen zijn geweest, onder wie vrouwen en kinderen. Die liften geregeld mee in militaire vliegtuigen om afgelegen plekken in het land te bereiken. 

Over de oorzaak wordt druk gespeculeerd. Het vliegtuig was meer dan vijftig jaar oud. President Joko Widodo heeft een onderzoek gelast. Hij wil weten of de leeftijd van het toestel een rol heeft gespeeld.
 

TBM FK USU
@tbmfkusu
Breaking news : pesawat hercules jatuh di jl.jamin ginting simalingkar
4 jaar geleden

STER Reclame