NOS Nieuws

Vernieling en plundering in Den Haag na demonstratie

Plunderingen winkel Den Haag

Bij de rellen die vannacht uitbraken in Den Haag zijn veel vernielingen verricht. Zo zijn winkelruiten ingegooid en is zeker één winkel geplunderd.

Op videobeelden is te zien hoe mannen spullen weghalen uit een luxe kledingwinkel in de Haagse Schilderswijk. Een medewerker van de winkel bevestigt dat de winkelruit is ingegooid en dat er spullen zijn gestolen. Hij wil niet zeggen hoe groot de schade is.

Verder is er op straat brand gesticht, een bouwkeet ging in vlammen op. Ook zijn bushokjes en telefooncellen vernield. Tientallen mensen gooiden met stenen naar de politie.

Een agent en een politiepaard zijn gewond geraakt. De bereden politie voerde een charge uit waarna een paard tegen een geparkeerde auto botste. De agent viel daarbij op de straat.

Agent en politiepaard gewond bij rellen Den Haag

Of er mensen zijn opgepakt, wil de politie niet zeggen. Ook is niet bekend hoe groot de schade is.

Woede

Gisteravond waren honderden mensen naar een politiebureau in de Schilderswijk gekomen om hun woede te uiten over de dood van de Arubaanse toerist Mitch Henriquez. Hij overleed eergisteren in een ziekenhuis na zijn arrestatie een dag eerder.

Het is de bedoeling dat vandaag lijkschouwing wordt verricht om de doodsoorzaak vast te stellen.

Burgemeester Van Aartsen van Den Haag zei in het NOS Radio 1 Journaal dat een kleine groep misbruik maakte van de demonstratie om te kunnen rellen.

Protesten lopen uit op rellen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl