Eerder voerde de politie al actie in Den Haag
NOS Nieuws

Kort geding tegen politieactie bij Tour

Minister Van der Steur en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam spannen een kort geding aan tegen de politiebonden om de cao-actie tijdens de Tour de France zondag een halt toe te roepen. Wanneer het kort geding dient, is nog niet bekend.

Vanochtend hadden de politiebonden een overleg op het ministerie van Veiligheid en Justitie met vertegenwoordigers van minister Van der Steur, maar de partijen zijn er niet uitgekomen.

Daarom willen de bonden zondag op de Erasmusbrug in Rotterdam de reclamekaravaan staande houden voor een verkeerscontrole. Die controle stopt pas als in de live-uitzendingen op radio en televisie duidelijk is dat de renners stilstaan vanwege een actie van de politie.

"Onbegrijpelijk"

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam laat in een reactie aan de gemeenteraad weten dat hij de actie van de politiebonden betreurt. "Ik vind het onbegrijpelijk dat dit evenement, waar zo veel wielerliefhebbers naar uitkijken, wordt aangegrepen om actie te voeren."

De cao-onderhandelingen tussen de politiebonden en het kabinet zitten al tijden vast. De bonden hebben al op verschillende manieren actiegevoerd. Ze willen onder meer een loonsverhoging van 3,3 procent en een bonus voor de reorganisatie in het kader van de vorming van de Nationale Politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl