NOS Nieuws

Deelnemers Colorrun krijgen verf niet meer uit haar

Honderden deelnemers van de Crazy Colorrun in Leeuwarden, klagen dat ze de verf die is gebruikt niet uit hun haar en kleren krijgen. Op Twitter, maar vooral ook op de Facebook-pagina van het evenement staan foto's van mensen met allerlei kleuren haar: groen, geel, blauw, rood en paars. Aan het evenement deden gisteren 1800 mensen mee.

"12 x gewassen en het gaat er niet uit. Nu bij de kapper om het eruit te krijgen", schrijft Minke op Facebook. "Hoezo makkelijk uitwasbaar? Van blond naar rood/paars na 5 km hardlopen....", schrijft Anja. En Manon: "Na 5 keer wassen nog steeds rood haar, hebben jullie tip om het eruit te krijgen? HELP."

Kimberley heeft hetzelfde probleem: "Ik heb al Robijn geprobeerd, Vanish, Olieshampoo van Kneipp, Head & Shoulders, blond shampoo. En ben nog steeds een gekleurde paradijsvogel, oftewel een kanarie."

Deelnemers deden er alles aan om de verf uit hun haar te halen

De organisator van het evenement zegt te zijn overvallen door alle berichten en is erg geschrokken. De verfleverancier had volgens de organisator de garantie gegeven dat de verf "afwasbaar" zou zijn.

"Als marktleider in Paintshows en Crazy Colorruns in binnen en buitenland kunnen wij ons niet veroorloven om slechte producten te gebruiken, daarom zijn al onze producten voorzien van geldige certificaten en moeten ze voldoen aan de strenge voorwaarden welke worden gesteld aan cosmetica producten", staat in een verklaring van de organisatie.

De organisator zegt dat de leverancier officieel aansprakelijk is gesteld en dat die de aansprakelijkheid inmiddels op zich heeft genomen. Deelnemers kunnen hun schade melden via een contactformulier op de website www.colorsensation.nl.

'We wilden een beetje reuring en dat is gelukt'

Natuurlijk worden er op sociale media ook veel grapjes gemaakt. "Verf in je haar? Gegarandeerd dat het hiermee verdwijnt", met daaronder een foto van een scheerapparaat. Of: "Nog een kleurtje nodig? Volgende keer maar meedoen aan de Colorrun".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl