NOS Wielrennen

Brand: alleen wegrijden toch het veiligst

Brand: alleen is toch het veiligst

Lucinda Brand haalde zaterdagmiddag op de NK wielrennen haar gram. Waar ze vorig jaar de nationale titel op de valreep toch nog aan ploeggenote Iris Slappendel moest laten, kwam ze dit keer in Emmen wél als eerste over de finishlijn.

“Ik heb heel veel aan vorig jaar gedacht”, zei Brand kort na het veroveren van de nationale titel. “Toch heb ik er wél over nagedacht om met haar (Slappendel, red.) weg te rijden. Ik dacht: je kan misschien maar beter met z’n tweeën weg zijn. Maar alleen is toch het veiligst.”

Brand kon een cynisch lachje niet onderdrukken. Vorig jaar leek ze af te stevenen op de nationale titel, toen Slappendel haar in het zicht van de haven toch nog passeerde.

"Alles of niets"

“Ik zat te twijfelen tussen wachten op de sprint of toch te demarreren. En waar dan? Ik ben voor alles of niets gegaan en gelukkig werd het alles”, aldus Brand. “Het kon hier alle kanten op. Het was duidelijk dat dit groepje ging blijven. En eigenlijk bestond het groepje uit alleen maar sprinters.”

In haar carrière wist Brand op het internationale podium nog niet zo gek veel succes te boeken. Op de NK laat ze zich daarentegen vaak van haar beste kant zien. “In veel andere wedstrijden rijd je een koers met een kopvrouw en tegen sterke internationale teams. In deze wedstrijd kunnen we vaak van onze kracht in de breedte uitgaan en krijgt iedereen zijn kansen”, zei Brand.

“Bij ons in de ploeg kan iedereen winnen, niemand had echt een streepje voor. In de Giro ga ik mijn nieuwe trui voor het eerst laten zien.”

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl