De vrouw van Salhi wordt door agenten meegenomen
NOS Nieuws

Française hoort op radio over gruweldaad van haar man

"Ik heb net de televisie aangezet, wat is er gebeurd? Is hij opgepakt?", vraagt de vrouw van Yassine Salhi aan de interviewer van de Franse radiozender Europe 1. Ze is opgebeld door journalisten na de aanslag bij de Franse gasfabriek, waarbij vanochtend een werknemer zijn baas onthoofdde.

Vol ongeloof staat ze vlak na de aanslag de radio te woord. "Het is niet waar, wat is er gebeurd? Hij is gewoon naar zijn werk gegaan vanmorgen en ik verwacht dat hij straks weer thuiskomt. Hij is een bezorger. Hij bezorgt dozen, levert pakketjes af, dat soort dingen. Mijn stiefzus is hier en ze vroeg me om het nieuws aan te zetten. Ze is aan het huilen. Het voelt alsof mijn hart het ieder moment kan begeven. Ik begrijp er helemaal niks van."

Voicemail

De presentator vraagt of ze denkt dat haar man erbij betrokken is. "Nee, in het nieuws hebben ze het over een terroristische aanslag. Dat kan niet. Ik ken hem, hij is mijn man. We leiden een normaal leven. Hij gaat naar zijn werk, hij komt thuis. Wacht even, ik kan proberen hem op te bellen. Wat gebeurt er? Ik krijg geen verbinding. Ja, ik krijg het antwoordapparaat."

Ze weet niets van banden die Salhi zou hebben met een salafistische beweging. Bij het hoofd van zijn slachtoffer werden vlaggen met Arabische teksten gevonden.

Arrestatie

"Je kunt ons huis doorzoeken als je wilt, maar er is niks. We hebben een normaal gezinsleven. Er zijn geen problemen. Ik snap er niks van. Wie kan ik opbellen voor meer informatie? Ik moet zo mijn dochter naar school brengen. Wat gebeurt er allemaal?"

De vrouw en haar kind werden later op de middag opgepakt door de politie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl