Hulpverleners bij de fabriek in de buurt van Lyon AFP

De man die vanochtend werd onthoofd bij een fabriek vlak bij de Franse stad Lyon was de leidinggevende van de dader. Het slachtoffer was de manager van een transportbedrijf dat geregeld goederen kwam afleveren bij de fabriek.

De manager reed vanochtend samen met de verdachte, Yassine Salhi, naar de fabriek toe. Daar werd hij door Salhi onthoofd. Het hoofd van de man werd op een hek gezet en daarnaast hing Salhi vlaggen op met Arabische teksten, zegt de Franse aanklager. 

Salhi reed daarna in op gasflessen bij een loods van de fabriek. Daarbij ontstond een ontploffing. De fabriek bleef onbeschadigd. Brandweerlieden waren als eerste ter plaatse en wisten de man te overmeesteren. 

Hij werd kort na de ontploffing op het terrein van de fabriek aangehouden. Hij was bekend bij de veiligheidsdiensten, omdat hij banden had met een salafistische beweging. 

De Franse politie heeft nog drie andere verdachten opgepakt: zijn vrouw, iemand die bij hem thuis was en een derde persoon van wie nog niets is bekendgemaakt. Het is ook onduidelijk waarvan zij worden verdacht. 

Vanavond wordt in het nabijgelegen Bourgoin-Jallieu stilgestaan bij de aanslag in Saint-Quentin-Fallavier. Mensen kunnen daar bidden voor de man die vanochtend werd onthoofd.

STER reclame