De president van Tunesië bezoekt een slachtoffer van de aanslag AFP

Bij de aanslag in het Tunesische Sousse zijn vooral Britten omgekomen, zeggen de Tunesische autoriteiten. Onder de slachtoffers zijn ook toeristen uit Duitsland en mogelijk België.

Reisorganisatie TUI meldt dat de zes Nederlanders die via TUI in het Tunesische vijfsterrenhotel RIU Imperial Marhaba in Sousse verblijven, ongedeerd zijn na de bloedige aanslag. Medewerkers van de reisorganisatie hebben de zes Nederlanders aan de telefoon gehad. De reisleiding ter plekke houdt zich bezig met de hulpverlening. 

Bij de aanslag, waarbij een man het vuur opende op toeristen op het strand en bij het hotel, zijn 37 mensen om het leven gekomen

Andere Nederlanders

Mogelijk zijn er nog andere Nederlanders in de regio die op eigen houtje naar Tunesië zijn gereisd. Daarover is nog niets bekend. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zoekt contact met de Nederlandse ambassade in Tunis om meer te weten te komen over Nederlandse gasten op de rampplek.

Onder meer TUI en D-reizen organiseren reizen naar het Marhaba Hotel. De Nederlanders die met Corendon naar deze regio zijn gereisd, zijn ongedeerd, meldt de reisorganisatie.  

Omgekeerd

Vanmiddag is een vliegtuig van Jetair dat van Brussel onderweg was naar Tunesië, boven de Middellandse Zee teruggekeerd naar Europa, meldt TUI. Jetair is een Belgische dochtermaatschappij van TUI. De reisorganisatie heeft deze beslissing genomen uit veiligheidsoverwegingen. Het vliegtuig is geland op Zaventem, bij Brussel. 

Arke heeft zijn vlucht van morgenochtend naar Tunesië geschrapt in verband met de aanslag.

De meeste passagiers van JetAir hadden begrip voor de situatie

STER reclame