Laura Smulders in actie op het BMX-toernooi in Bakoe
NOS Sport

Nederlandse BMX'ers imponeren in Bakoe

Laura Smulders en Merle van Benthem hebben bij de Europese Spelen in Bakoe de BMX-finale gehaald. De eindstrijd zal op zondag worden verreden.

De 21-jarige Smulders en de één jaar oudere Van Benthem hadden eerder op dag niet kunnen imponeren tijdens de tijdrit, waarin de indeling voor de cross werd bepaald. Van Benthem werd negende en Smulders elfde.

Enkele uren later lieten Smulders en Van Benthem hun klasse alsnog zien. Smulders werd in haar halve finale twee keer eerste en een keer tweede en ging als eerste door. Van Benthem eindigde als tweede na een eerste, tweede en derde plaats in haar halve eindstrijd.

Van Gendt en Van Gorkom

Bij de mannen drongen Jelle van Gorkom en Twan van Gendt door tot de halve finales, die voor zondag op het programma staan.

Van Gendt begon goed aan de tijdrit, een onderdeel waarop geen medailles te verdienen zijn, maar die wel de indeling voor de cross bepaalde. Hij werd derde in de kwalificatie, maar eindigde in de finale slechts als zestiende. Van Gorkom werd dertiende.

In de kwartfinales van de cross kwam een ticket voor de halve eindstrijd nooit in gevaar. Van Gendt won al zijn drie runs en Van Gorkom ging door na drie tweede plaatsen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl